Lano Axminster tapijten

Tuft

Een getuft tapijt bestaat uit een pool en een rug. De pool wordt in de rug (primaire rug) ingebracht via een naaldensysteem. Naargelang van de grondstof van het garen waaruit de pool bestaat, de dikte ervan, de kleuren en de structuur, wordt aan het tapijt een specifiek uitzicht gegeven. Nadien wordt het tapijt voorzien van een bijkomende rug (de secundaire rug) het poolgaren te verankeren en het comfort van het tapijt te verhogen.
Getuft tapijt is kamerbreed (400 cm of 500 cm).
De verschillende structuurtypes (velours, bouclé, shag …) dragen bij tot het estetisch uitzicht. Soms worden de uni gekleurde tapijten bedrukt om al of niet een gepersonaliseerd resultaat te bekomen.

Karpetten

Het assortiment karpetten omvat zowel moderne, hedendaagse als klassieke items in wol, polypropyleen (al of niet heatset) als mengkwaliteiten en dit in een grote variëteit aan afmetingen. Het assortiment karpetten is verspreid over diverse stijlen, afmetingen en kleuren. De Lano Axminster tapijten behoren tot het topsegment van de markt en hebben perfect afgelijnde dessins. Zij bestaan uit 80 % wol en 20 % polyamide. Wol biedt de mogelijkheid tot prachtige kleurencombinaties, terwijl polyamide de duurzaamheid bevordert. Bepaalde doelgroepen uit de residentiële markt zijn gretige afnemers van onze Axminsterkarpetten. Aansluitend hierbij is een uitgebreide keuze aan traplopers en lopers beschikbaar, zowel in klassieke als in hedendaagse uitvoering.