Een Goede Nachtrust

Wie overdag optimaal wil functioneren, moet geheel uitgerust ’s ochtends ontwaken. Slapen is van wezenlijk belang voor uw gezondheid. Het stelt uw lichaam in staat om zowel fysiek als mentaal te herstellen van alle inspanningen van de vorige dag. Mensen die gezond slapen functioneren beter en hebben minder lichamelijke klachten. Een gezonde slaap verbetert uw concentratie- vermogen en maakt u energieker. Uw slaapkamer is uw eigen oase van rust, waar u (on)bewust een groot en belangrijk deel van de dag in doorbrengt. Alkoof is de specialist voor uw persoonlijke slaapkamer, geheel aangepast aan uw smaak, wensen, lichaamsvorm en slaaphouding.
Alkoof adviseert u bij de aanschaf van een maat-matras/bodem-combinatie, en legt u hieronder uit waar u op moet letten bij  de aanschaf van uw bed. Op basis hiervan stelt u samen met ons uw ideale slaapkamer samen.

Lekker Slapen

Gemiddeld brengt de mens eenderde deel van de dag door in de slaapkamer in een toestand van totale rust. Een periode, waarin het lichaam herstelt van gedane arbeid. De wervelkolom en spieren ontspannen zich. Emotie en stress  worden in uw onderbewustzijn verwerkt.

Eastborn Master boxspring Empire
Verstoring van uw slaapritme en  een verkeerde slaaphouding kunnen daarom een ernstige invloed op uw gezondheid hebben. Concentratie-stoornissen, prikkelbaarheid en stijve spieren zijn het gevolg.

Een juiste lighouding is ook van groot belang voor het herstel van uw tussenwervelschijven.  Deze tussenwervelschijven fungeren als schokbreker. Om de volgende dag iedere  belasting op uw rug op te vangen, neemt de tussenwervelschijf tijdens de nachtrust vocht op. Bij een te hard of te zacht slaapsysteem gebeurt dit onvoldoende.

In zijligging dient het slaapsysteem zich zodanig aan uw lichaam aan te passen, dat uw wervelkolom in een rechte lijn ligt. Of, als u op  de rug ligt, de natuurlijke S-curve van de wervelkolom respecteert.

Altijd een matras op maat

Jij bent uniek, net zoals je slaapbehoeften. Daarom bestaat de Eastborn collectie uit vier verschillende matrassen.

Elke matras is verkrijgbaar in twee verschillende hardheden en in 3 verschillende uitvoeringen. Zo is er altijd een matras dat precies op jouw wensen aansluit.

Matrassen

Op een te harde matras steunt ons lichaam teveel op de schouders en de heupen,  terwijl u bij een te zachte matras te ver wegzakt. In beide situaties wordt uw lichaam in een verkeerde slaaphouding gedwongen.

matrassen

Uw spieren en wervelkolom ontspannen zich nauwelijks, met als resultaat, dat u stijf of zelfs met pijnlijke gewrichten opstaat. Bovendien ontstaan bij een te hard of te zacht slaapsysteem ongewenst hoge drukpunten. Ieder mens doorloopt tijdens een normale nachtrust 4 a 6 slaapcycli. Elke cyclus bestaat  uit slaapfasen, waarvan de diepe slaap en de droom slaap fasen belangrijk zijn  voor uw lichamelijke en geestelijke herstel. Om deze cyclus en daarmee de  kwaliteit van de slaap niet te verstoren moet de druk op het lichaam gelijkmatig verdeeld worden. Hoge drukpunten dienen absoluut voorkomen te worden, want deze leiden tot extra draaibewegingen in de slaap. Daardoor slaapt u minder diep en  voelt u zich ’s ochtends minder fit en energiek.
Wij leveren matrassen van diverse merken: Eastborn,Tempur, Ubica en Auping

Vocht en warmte

Naast een goede  ondersteuning dient het slaapsysteem ook zorg te dragen voor een optimale vocht-regulatie en warmte-isolatie. Deze aspekten zijn zeer persoonsgebonden en bepalen in grote mate hoe behagelijk u zich voelt. Een te warm of een te koud  gevoel zal uw optimale slaaphouding negatief beinvloeden. Alkoof kan u dan ook prima informeren over het ideale slaapsysteem voor u  en uw partner.

Slaapkamerkasten

Smaakvol en functioneel. Dat zijn de trefwoorden die opgaan voor onze kasten. Al uw spullen worden nu netjes en overzichtelijk opgeborgen en blijven toch binnen handbereik. We hebben een keur aan topkasten in onze showroom. Onder andere van Zondag´s, Vroomshoop, en Nolte. In eiken, grenen, kersen, beuken en MDF. In vouw-, draai- en zweefdeuruitvoering. Alles van de beste kwaliteit. Neem een kijkje in onze showroom en ontdek dat op het gebied van model, kleur en inrichting echt alles mogelijk is om uw slaapkamer netjes en op orde te houden.